17 Haziran 2013 Pazartesi

Uganda çim ekimi


Benim  küçük 20 metre kare ön bahçem. Her sene organik sebze ekerdim ama torunum oyun alanı istediği için tabi ki akan sular durur. Kışın bakla ekmiştik gübre olsun diye ,ilk görünüm.......




sonra Hatice hanım iki saate içinde
 bahçeyi bir belledi ben bile hızına yetişemedim.

Çay yemek aradan sonra eşiyle beraber çimin ön hazırlığını karıştırdılar . 



çim tohumla beraber gübreyi ve ince toprağı sepelemeye başladılar 
teşekkürler Hatice hanım ellerinize sağlık.



en son görümü budur, şimdi sabırla çimi her gün sulayarak beklemektir.Torunum üzerinde mutlu yaz tatilini geçirecek. 


Ters dut ağacından reçel

Bu bir ters dut ağacıdır. Her sene mayıs ayı başında meyvesini vermeye başlıyor. 
Çoğu yerlere dökülüyor. Bir kısmını komşularım topluyor. Kalanını ben toplayıp reçel yapmaya koyuluyorum. Bir o kadar da sağlıklıdır,saymakla bitmez.

.
Ağacın içi çok ilginç şemsiye gibi dalları var. Tabi içine girip dut yemek çok zevkli oluyor, ama ellerimiz bir  o kadar da boyanıyor

Anneciğim beni düşünerek "kızım süt kaynatırsın, reçel yaparsın" diye 15 litre alan bu tencereyi aldı . Canım anneciğim Allah senden razı olsun hep duygulanırım . Kendisini çok az görüyorum Almanya da yaşıyor sağlığı yerinde değil Türkiye'ye  çok az geliyor.


klasik kaynatma şeker, limon veya limon tozu...
böylece sonuna geldik ve kışı bekliyorlar, kızlarıma paylaştırarak tabi bana yine 1 adet kavanoz kalır. canları sağolsun :)