17 Haziran 2013 Pazartesi

Ters dut ağacından reçel

Bu bir ters dut ağacıdır. Her sene mayıs ayı başında meyvesini vermeye başlıyor. 
Çoğu yerlere dökülüyor. Bir kısmını komşularım topluyor. Kalanını ben toplayıp reçel yapmaya koyuluyorum. Bir o kadar da sağlıklıdır,saymakla bitmez.

.
Ağacın içi çok ilginç şemsiye gibi dalları var. Tabi içine girip dut yemek çok zevkli oluyor, ama ellerimiz bir  o kadar da boyanıyor

Anneciğim beni düşünerek "kızım süt kaynatırsın, reçel yaparsın" diye 15 litre alan bu tencereyi aldı . Canım anneciğim Allah senden razı olsun hep duygulanırım . Kendisini çok az görüyorum Almanya da yaşıyor sağlığı yerinde değil Türkiye'ye  çok az geliyor.


klasik kaynatma şeker, limon veya limon tozu...
böylece sonuna geldik ve kışı bekliyorlar, kızlarıma paylaştırarak tabi bana yine 1 adet kavanoz kalır. canları sağolsun :)



5 yorum:

  1. ellerinize saglık.çocuklarımızın beğenisi her şeye değer.ne mutlu size.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Harika. Çocuklar özellikle bayılır bu reçele. Hele yoğurtla mmmm nefis olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok seviyorum bende dut reçelini ellerinize sağlık

    YanıtlaSil