12 Ekim 2013 Cumartesi

PRATİK ÇİLEK REÇELİ YAPILIŞI



Merhaba arkadaşlar! Tarladan taze toplanmış,organik çilekler...Kokusunu size tarif  edemem.


 Toplamalara doyamadım.


Size çok basitçe, çilek reçeli yapma yöntemi söyleyeceğim. Çilekler yıkanıp, ayıklandıktan sonra çilekleri tencereye koyuyoruz. Şeker ilavesini bire bir (Beş kilo çileğe beş kilo şeker gibi.) olarak yapıyoruz. Arzuya göre bu miktar değiştirilebilir. Çilekler, şekerle birlikte fokurdayıp kaynadıktan sonra 3 yemek kaşığı sirke ekliyoruz ve 15 dakika aşağıda gördüğünüz gibi aynı yönde hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.Üstünde zaman zaman oluşan köpükleri alıyoruz. 

  
Bu işlemler tamamlandıktan sonra tenceredeki çileği tepsiye döküyoruz ve kızgın güneşte iki-üç gün bekleterek yoğun kıvama gelmesini sağlıyoruz. 

Kavanozlara dolduruyoruz. Ağzını kapatıp istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. Soğuk olarak doldurulup öyle muhafaza edildiğinde daha uzun süre tüketebilirsiniz; bunu denediğim için söylüyorum. Çok kolay, pratik bu tarifi herkese öneriyorum. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Bu yöntemi ilk defa duyuyorum denemek lazım. Paylaşım için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aycan hanım öncelik bayramınızı mübarek ve kutlu olsun .Evet bende önce şaşırdım ama kendim denedikten sonra gerçekten süper şimdi mevsim dolayı sırada mandalin ,ayva v.b. meyveler var onlarıda bu şekilde kaynatacağım sevgilerimle :))

      Sil